Restoran Toplik

JEDITE LOKALNO, SVJEŽE I ZDRAVO

01 - DOBRO DOŠLI

Idealno okruženje. Jedite lokalno, svježe i zdravo

Ideja o "Topliku" rodila se zahvaljujući izvoru čiste pitke vode koji se nalazi u neposrednoj blizini našeg ribnjaka. Tokom vremena, polako i postojano radili smo kako bismo ostvarili našu viziju, uzimajući u obzir finansijsku situaciju. Godine 2002. ostvarili smo prvu prekretnicu: natkrivenu kolibu s četiri stola. Naša ugostiteljska priča tako je započela, prvobitno skromno, a sada ozbiljnije. Od tada smo narasli i postali istaknuti restoran s kapacitetom od preko 250 sjedećih mjesta, izvanrednom ponudom jela i posvećenim timom zaposlenika. 2023. godine smo započeli novi projekt, stvaranje Toplik Village Resort-a, odgovarajući na želje naših gostiju da ponudimo cjelovitu atmosferu. Izgradili smo luksuzne vile za odmor, upotpunjujući priču restorana i pretvarajući je u hotelsko-turistički kompleks. Ovo je vrhunac zajedničkog napora, uz doprinos porodici Jovančić, arhitektice Ivane Stanisavljević Savić i naših dragih prijatelja. Najvažnije, podrška i ideje naših gostiju obogatile su ovo mjesto jedinstvenim šarmom, zbog čega je zaista čarobno.

02 - NAŠA PRIČA

PORODICA JOVANČIĆ OD 1997.

U neposrednoj blizini ribnjaka nalazi se izvor čiste i pitke vode koji je konstantan u količini, kvaliteti i temperaturi tijekom cijele godine. Sve to ima izravan utjecaj na kvalitetu ribe koja u njemu živi. Ribnjak je malog kapaciteta, ali predstavlja sve faze procesa proizvodnje, od uzgoja mladica do ribe namijenjene potrošnji. U ribnjaku se mogu pronaći tri vrste pastrva koje se također nalaze na našem stolu: kalifornijska pastrva (Salma gairdneri), potočna pastrva (Salvelinus fontinalis) i naša potočna pastrva (Salma trutta). Tijekom godine, ovisno o vremenskim uvjetima, proširujemo svoje bazene i ponudu svježe i dimljene šarana iz vlastite proizvodnje.

04 - VIP SALON

VIP SALON ZA PRIVATNE PROSLAVE

Naš VIP salon savršeno je mjesto za privatne proslave, svečane prijeme, kulturne događaje i poslovne sastanke. S prostranim rasporedom i maksimalnim kapacitetom do 100 osoba, nudi udobnu i elegantnu atmosferu za svaku prigodu. Za one koji traže vanjsko iskustvo, VIP terasa se može odvojiti od glavnog salona kako bi pružila intimno okruženje za male proslave. Opremljena bioklimatskim tendom koji se može otvoriti, terasa nudi mogućnost održavanja događaja na otvorenom. Ako planirate poslovni sastanak, naš salon je potpuno opremljen modernom audio i video prezentacijskom opremom, zajedno sa svim dodatnim alatima potrebnim za osiguravanje profesionalnog i besprijekornog događaja. Pozivamo vas da doživite sofisticiranost i svestranost našeg VIP salona i terase, gdje je svaki detalj osmišljen kako bi vaš događaj bio nezaboravan.

05 - RIBNJAK

OD PROIZVODNJE RIBE DO KONZUMNE RIBE

U neposrednoj blizini ribnjaka nalazi se izvor čiste i pitke vode koji je konstantan u količini, kvaliteti i temperaturi tokom cijele godine. Sve to ima važan uticaj na kvalitet ribe koja u njemu živi. Ribnjak je malog kapaciteta, ali predstavlja sve faze procesa proizvodnje, od uzgoja mladica do ribe namijenjene potrošnji. U ribnjaku se mogu pronaći tri vrste pastrmke koje se također nalaze na našem stolu: kalifornijska pastrmka (Salma gairdneri), potočna pastrmka (Salvelinus fontinalis) i naša potočna pastrmka (Salma trutta). Tokom godine, zavisno od vremenskih uslova, proširujemo svoju ponudu i nudimo svježi i dimljeni šaran iz vlastite proizvodnje.


06 - AMBIJENT RESTORANA

GDJE SE HARMONIJA SASTAJE S PRIRODOM

Toplik restoran je smješten u predivnom prirodnom okruženju, obasjan zelenilom koje ga okružuje. Uživajte u očaravajućem ambijentu koji je ukrašen bujnom vegetacijom, stvarajući mirnu oazu za goste. Pustite da vas okružuju boje živopisne flore, dok se umirujući zvukovi ptica i šuštanje lišća stapaju u harmoniju, pružajući istinski osvježavajuće iskustvo tokom objeda.

07 - REZERVACIJA

REZERVIŠITE STO I UŽIVAJTE U UGODNOM AMBIJENTU

Hvala vam što koristite naš online obrazac za rezervaciju. Rezervacija mjesta je jednostavna: odaberite broj osoba, mjesto, vrijeme i datum. Potvrdu rezervacije primit ćete putem e-pošte. Sve rezervacije su besplatne, osim VIP salona, osim ako nije drugačije navedeno u opisu događaja kojem dolazite.